søndag 2. november 2014

Årets julekjole!Vi har designet en kjole med kaniner.
Den var veldig morsom å lage, og vi synes den er morsom å strikke. Og de jentene som har prøvd kjolen synes den er god å ha på! En skikkelig vinn-vinn-vinn!!

Kjolen er selvsagt i hønsestrikk, med flere border. Men bordene går stort sett med to farger i omgangen, det er bare noen få omganger med tre farger. Og det går selvsagt an å bruke to farger og brodere den tredje fargen på til slutt med maskesting.

En julekjole skal også ha litt glitter, synes vi. Så det er litt gull strikket inn i snøkrystallene og i toppen av juletreet. Her er et bilde av selene med snøkrystaller med glitter.Vi synes det morsomme med border er at det er så artig å se framdriften. Mønsteret kommer fram etterhvert som du strikker, så det blir vanskelig å legge fra seg strikketøyet før du er ferdig med en bord,

Kjolen er strikket i ullgarn fra Dale, og passer fint til litt kalde dager med en langermet genser under. Hvis barna ikke er glad i ull rett på kroppen er det jo også greit med en bomullsgenser under.


En artig detalj er skjerfene til snømennene, de hekles for seg, og knyttes på etterpå, så kjolen nesten får en rad med sløyfer!

Oppskriften er i størrelse 2, 4 og 6 år og du finner den på Ravelry

7 kommentarer:

 1. Den var no berre lækker da, må vel prøve å hoste opp ei lita jente som man kan strikke den til ;)

  SvarSlett
 2. Å så vakker! :) Skikkelig morsom! :) Hehe er veldig glad for at mitt barnebarn på tre år ikke har sett denne ;)
  Nydelig, oppskriften MÅ jeg kjøpe!! :)

  Håper dere får en flott helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, god helg til deg også :-)

   Slett
 3. Heisann!
  Har kjøpt oppskriften på denne, men det fikk den ikke fra Ravelry.
  Har sendt dere en mail med kvitteringen på kjøpet, kan dere sende den til meg på mail? Skulle så gjerne fått begynt på den i dag da jeg har en 8 timers togtur foran meg :P
  På forhånd takk :)

  SvarSlett
 4. Kjøpte oppskriften her om dagen, men fikk ikke oppskriften av ravelry. Har jeg gjort noe feil?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sjekket nå, betalingen din har gått gjennom, men Ravelry har av en eller annen grunn ikke sendt deg nedlastingslenke. Jeg sender deg oppskriften nå.

   Slett