torsdag 22. september 2016

Tollersokker - eller kanskje labrador??

Vi har laget en gratis oppskrift på hundesokker, og har strikket den selv med tollere på. Siden vi kjenner mange med labber og flater har vi laget diagrammer med disse hundene også. De ser kanskje litt rare ut, men siden oppskriften er gratis tar vi ingen klager :)Disse sokkene er kjempegode og varme, og går svært raskt å strikke. Vi har to tollere selv, og synes det er stas å ha tollersokker. Øverst er det et mønster med litt struktur, som veksler mellom fargen på hunden og fargen i tå og hæl. Du kan selvsagt bytte farger på hundene, hæl og tåfarge og bunnfargen etter hva du liker selv. Tolleren har noen omganger med tre og fire farger, der har vi strikket alt med rødbrunt garn, og sydd det hvite og sorte på med maskesting.Til snuten har vi brukt en liten knute i stedet for maskesting.

Vi anbefaler sterkt å bruke nylonforsterket garn til sokker. Vi har brukt Fjord fra Hifa til bunnfarge og tå og hæl (tilsammen ca 150 g), og Ask fra Hifa (ca 50 g) og litt hvitt og sort restegarn til tollerne. Siden hundene er på leggen der sokkene ikke slites så mye, er det ikke nødvendig med sokkegarn til hundene.

Sokkene strikkes ovenfra og ned. I oppskriften har vi brukt en kileformet hælfelling, og tåfelling som går både i sidene og oppå og under. Hvis du har en hælfelling eller tåfelling du liker godt, bruk gjerne den.

Oppskriften er i en størrelse, ca medium dame. Omkretsen øverst på leggen er 25 cm, og i foten er den 22 cm. Lengden på foten bestemmer du selv.

Strikkefastheten er 24 masker på 10 cm, med pinne 3 og 3 1/2.
Oppskriften er gratis, og du finner den her: last ned nå2 kommentarer: