søndag 2. april 2017

Svalbardgenser

Inspirasjonen til denne genseren kom på en fantastisk fotoreise til Svalbard, med båttur nordover mot iskanten ved 81 grader nord. Vi fikk se mange isbjørn, på trygg avstand i den store båten. En fantastisk opplevelse å se de store vakre dyrene med den skinnende pelsen.

Oppskriften ligger på Ravelry

Les mer om genseren under.

Her er isbjørnen vi så i iskanten nord for Svalbard
Her er isbjørnene gjenskapt på genseren. Det sorte i øynene og snuten har vi brodert på til slutt.

Vi var også mange dager i områder med is som var brutt opp i mindre stykker, og siden været var strålende fikk vi også se alle de vakre fargene i isen. Det var veldig ofte at de små isflakene var farget i ulike blåsjatteringer mot midten, mens kantene var hvite av frossen snø eller is. Det ville vi ha med i genseren.
Isflakene har en hvit kant som lager fin kontrast mot blåtonene i isen.
Og hvilke farger isen kan ha! Lys turkis, mørk turkis, sjøgrønn, lyseblå og mørkeblå. Disse fargene fant vi igjen i pelsullgarnet Tinde fra Hillesvåg. Dette garnet har en vakker glans, det er mykt og godt å strikke av, og litt melert. Plaggene blir utrolig lette, og varme. Tinde er laget av 100% norsk ull, og er spunnet i Norge. Dette blir en veldig norsk genser!

Siden Tinde er laget av norsk pelssau, som har grå ull, finnes ikke Tinde i hvite farger. Derfor har vi også brukt litt Ask for å få en hvit isbjørn og det hvite i isen og isbjørnene.


Oppskriften finnes i størrelse S til XXXL, med overvidde fra 91 til 127 cm.Den strikkes ovenfra og ned. Du kan velge om du vil ha litt innsving, og om du vil ha a-fasong. Modellen på bildene er med både innsving like under bærestykket, og a-fasong som skråner litt utover lenger ned. Det gjør at den får et feminint snitt, og faller pent.

Vrangborden i halsen strikkes til slutt, ved at du plukker opp masker og strikker oppover. Den har mønster i bærestykket og nederst på ermer og bol. Vi anbefaler sterkt å gå opp 1/2-1 pinnestørrelse når du strikker mønsteret, særlig "is-trekantene", siden dette er et mønster som lett strammer seg slik at strikkefastheten blir for stram.


3 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg kjøpte dette mønsteret, og betalte 75kr på paypal, men ble bare sendt videre, og nå vet jeg ikke hvor jeg finner mønsteret. Camilla Strøm-Andresen, epost: camilla_constanse@hotmail.com

    SvarSlett