torsdag 27. september 2018

Skogtur - ny genseroppskrift til høstjakta!

En deilig og varm genser til jakta! Eller skogturen for den som bare vil på tur. Den er strikket i det nydelige pelsullgarnet Tinde fra Hillesvåg, men her passer også annet garn med strikkefasthet 22 fint. Oppskriften er også fin å bruke opp restegarnet på. Genseren er like fin til menn og kvinner.
Motivene i genseren er typiske skogmotiv, hjort, tiur, tyttebær og rev med revunger. Nederst har vi noen flotte furutrær, kantareller og og den vakre røsslyngen.
 
Rapportene vil ikke gå opp i antall masker. Vi tenker at her kan man velge de bordene som passer best til den som skal ha genseren. Derfor har vi lagt mer vekt på motivene enn på at rapportene skal gå opp. Siden omgangen starter i siden, gjør ikke det så mye, dette er hønsestrikk!

Genseren er strikket i t-fasong, nedenfra og opp på rundpinne. Ermene er strikket for seg. Til slutt klipper du opp til ermehull og syr fast ermene. Det er også helt perfekt å bruke restegarn til denne genseren. Det er veldig lurt å lese hele oppskriften før du begynner.
Vi har lagt ved et diagram som er på 196 omganger, og med riktig strikkefasthet vil genseren bli 70 cm lang.

Størrelser:
S  
(M)
L
(XL)
XXL
A. Overvidde, cm:
95
105
114
127
136
B. Overermsvidde; cm
44
46
48
50
52
C. Ermlengde, cm:
49
50
53
55
56

Hvis du strikker 22 masker i 28 omganger, blir prøvelappen 10 x10 cm


Oppskriften ligger på Ravelry
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar