mandag 6. april 2015

Fotografering i blåveisland

Vi har laget en ny oppskrift - inspirert av blåveisene som nå lager blå tepper der det før var visne blader. Våren er her og vi har laget en nydelig kofte full av vår og blomster - vi kaller den Blåveispiken.

Det er jo helt fantastisk at blåveisen orker å dukke opp mellom gråbrune blad, og lyse mot oss med sin klare blålilla blomst.Og i dag var det tid for fotografering på Bygdøy! Linns datter Runa stilte opp som fotomodell, og vi hadde det riktig festlig ute mellom alle blåveisene. 

Koften er strikket i deilig norsk ull , i Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, det hadde akkurat de tonene vi ønsket oss.

På koften har vi valgt farger etter de visne bladene som bakgrunn for blålilla blåveis. Vi har laget en bord nederst med visne bøkeblad, som kant og avgrensning. Øverst på bærestykket har vi latt blåveisbladene kranse rundt brystet i en frisk lysegrønn farge.

Koften strikkes ovenfra og ned. Det er aldri mer enn to farger i omgangen, og vi tror den er ganske grei å strikke. Den kan lages både innsvinget og rett. Og oppskrift kommer om ikke så lenge!

Hvis du har lyst å komme skikkelig i vår stemning er det bare å klikke seg inn på Kurt Foss og Reidar Bøe´s Blåveispiken
18 kommentarer:

 1. Det må da være en av de aller vakreste koftene jeg har sett. Og jeg har sett noen. Finnes det oppskrift noe sted?

  SvarSlett
 2. NYDELIG! Jeg er klar! NÅR og HVOR???

  SvarSlett
 3. Så hyggelig å høre, ja den kommer, men vi må bare regne litt på størrelsene :-)

  SvarSlett
 4. Skulle egentlig strikket en annen kofte, men venter på mønsteret til denne koften. Vi har jo ventet på våren, og med denne koften...... bare HELT nydelig.

  SvarSlett
 5. Nydelig :-) Jeg vil også gjerne kjøpe mønster :-)

  SvarSlett
 6. Nydelig jakke. Venter på mønster.

  SvarSlett
 7. Det var ei virkelig pen jakke :) helt herlig mønsteret og farvene

  SvarSlett
 8. Hei! Så nydelig kofte! Tenkte meg at det var dere vi møtte på Bygdøy mandag, - dere og deres flotte Tollere! Vi var på tur med vår Aussie, og så dere fotograferte i blåveisland, og siden hilste vi på dere nede på stranden! Jeg vil også gjerne kjøpe mønsteret til denne, hvor kan man få tak i det?

  SvarSlett
 9. Dette var den flotteste kofta jeg har sett - og så i favorittfargene mine, til og med! Jeg gleder meg til mønsteret er klart. Håper det kommer på Ravelry - jeg kjøper sporenstreks!

  SvarSlett
 10. Hei hei!
  Jeg så på Strikkesida at det ikke kom noe mønster før til høsten... Stemmer det? Jeg klør i fingrene nå 😊

  SvarSlett
 11. Det er veldig hyggelig at så mange har lyst til å strikke denne! Vi jobber sene kvelder, og oppskriften er snart klar. Siden etterspørselen er så stor, kommer vi til å legge den ut før den er teststrikket i alle størrelser.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Denne kofte har jeg rett og slett ikke fått ut av hodet ... Denne er så fin 😍

  SvarSlett