søndag 1. mai 2016

Langsomstrikking

Vi vil slå et slag for langsomstrikk. Det hele startet med at Cecilie fant en stor sekk med plantefarget garn en eldre slektning hadde farget selv. Det var også litt ferdigfarget garn, og tilsammen en stor haug som virket ganske uhåndterlig. Garnet skulle egentlig brukes til broderi og vev, og utrolig vakre farger, selv etter lang tids lagring. Men det var tynt, hvordan kunne vi få brukt dette?

Et lite utvalg av garnet slik det lå i sekken
Det var for vakkert til å kastes, så vi besluttet å gå løs på et prosjekt vi kalte langsomstrikk. Sommeren står for døren, og vi trenger begge en ny sommerveske.Og når vi la to og to tråder sammen, ble det passe til pinne 2 - 2 1/2, som vi synes er "innafor". Dermed gikk vi løs på jobben med å nøste opp flokene, og lage våre egne flerfargede nøster. Ideen til dette stammer fra Kaffe Fassett, som bruker denne teknikken i flere av sine prosjekter. Man tar passe stykker av garn i forskjellige farger og knyter sammen og nøster opp til et nøste. Ved å velge fargene til hvert nøste i en fargetone, får man spennende sjatteringer når du strikker.

Først nøstet vi opp hver av fargene i små nøster.

Slik så det ut når vi hadde nøstet opp hver enkelt farge.
Deretter gikk laget vi flerfargede garn i de fargetonene vi ville bruke. Her blandet vi plantefarget garn med det andre garnet som lå i sekken, og la til et par rester vi hadde fra før der vi manglet noen farger. Vi var ikke så veldig nøye på tykkelsen, bare sånn omtrent like tykt var greit.

Her har vi valgt beige fargetoner til bakgrunnsfargen
Det tar tid å lage nøstene, derfor har vi kalt det "langsomstrikk". Men det er også helt fantastisk å få boltre seg i alle fargene, sette sammen akkurat de nyansene man tror bli fine, samtidig som man tenker på at dette garnet og disse fargene har faktisk noen brukt tid og kreativitet på å lage.
Lysegrønne sjatteringer til bladborden nederst.
Og når man strikker med slike nøster blir man jo stadig overrasket over hvilke fargekombinasjoner som dukker opp. Siden dette skal bli en veske som skal fores med stoff, lot vi bare knutene være på vrangsiden. Her er et detaljbilde som viser fargeskiftene i det som snart blir en ny sommerveske!

Både blader, blomster og bakgrunnsfargene skifter i ulike nyanser.
P.S. innimellom trenger man noe som går fort å strikke også, derfor har vi et prosjekt til, son strikkes i "vanlig" tempo :)
2 kommentarer:

  1. Jag stickar enbart långsamt...hur gör man för att kunna öka tempot?

    SvarSlett
  2. Jag stickar enbart långsamt...hur gör man för att kunna öka tempot?

    SvarSlett