lørdag 14. januar 2017

Votter og sokker med valmuer

Deilige sokker foran peisen
Vi liker valmuemønsteret så godt, så nå har vi laget oppskrifter på votter og sokker også. Fortsatt er det en stund til valmuene blomstrer, men vi kan jo glede oss over dem på et par votter eller sokker.

Myke og varme votter til bålturen
Dette er votter og sokker som har tatt med seg sommervarmen fra vakre blomster. Vottene har rader med knopper, blomster, og de morsomme kapslene. Helt i tuppen har vi laget en ekstra liten knopp som avslutning. Mønsteret på baksiden bruker de samme fargene i et tett rutemønster, det ser nesten ut som et gammelt åkle.

Selv om mønsteret har mange farger, er det stort sett bare to farger i omgangen. I valmuene på mansjetten av votten og på tommelen er det tre farger i omgangen, Det er også tre farger i omgangen øverst på sokkene. Men vi har strikket med to farger, og brodert det brune i midten av valmuene med maskesting i etterkant.

Votteoppskriften er i størrelse S/M og L/XL, som tilsvarer ca 22,5 og 25 cm i omkrets på det videste, og 26 og 31 cm lange. Du ser bilder av de to variantene under.

Sokke oppskriften er i størrelse dame medium, vidden øverst i leggen og i foten er 22 cm. Lengden på foten justerer du selv. Sokkene er nydelige å sitte med foran peisen mens man koser seg med en god bok, og gleder seg til sommeren. Sokkene er strikket ovenfra og ned, med hælfellinger. Vi har laget to diagrammer, ett for leggen og ett for vristen, foten og tåen med fellingene. Hælen og fellingene er beskrevet i teksten.

Vi har også strikket sokkene i en litt sprekere fargevariant, bare for å vise hvor forskjellige de kan bli med litt andre farger. Se bildene under for inspirasjon! OBS - dette er bare til inspirasjon, vi har ikke beskrevet i detalj hvordan de alternative sokkene skal strikkes.

Til begge oppskriftene har vi brukt Sisu fra Sandnes garn og håndfarget 4 tråders Opal fra www.garnkista.no. Du kan også bruke et annet garn som gir samme strikkefasthet. Garnmengdene i hver av oppskriftene er oppgitt i minste mengde du får kjøpt. Hvis du skal strikke både votter og sokker, trenger du 100 gram av hver farge bortsett fra det mellombrune, der trenger du bare 50 gram.

Du finner oppskriftene på Ravelry:

Valmuevotter

Valmuesokker


Vottene i størrelse medium


Vottene i størrelse L/XL


Valmueenga synes godt i foten på sokkene

Sokkene har god passform på fotenVi laget sokkene også i alternative farger, og en liten linselus ville være med på bildet


I den alternative varianten er hælen og tåen strikket med to farger som forsterkning.

2 kommentarer:

 1. Så lekre småplagg, nydelige mønstre og farver, helt herlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige kommentarer :-)
   Vennlig hilsen
   Cecilie & Linn

   Slett