torsdag 9. mai 2019

Krokuskjole og krokusgenser

 


Denne oppskriften er både til genser og en vårkjole, her får du to oppskrifter på en gang!
Kjolen er strikket i tynn deilig ull, genseren er strikket i en blanding av ull og silke. Begge blandingene passer fint til våren, med friske farger og krokus i bærestykket og nederst på ermene.

Oppskriften ligger på Ravelry

Vi har lekt oss med fargene i kjolen, og strikket krokusene i flere farger, både hvite, gule og lilla. Genseren er en roligere variant, med bare hvite krokus.


Kjolen er strikket i Isager tweed, et deilig mykt garn med litt fargerike spetter i. De lilla krokusene har vi strikket i Donegal , fordi det var der vi fant den helt riktige lilla krokusfargen. 

Genseren er strikket i Navia Silkiull. Dette garnet er en blanding av 75% ull og 25% silke, med litt tweedeffekt i garnet, og det er bare så utrolig mykt og godt! 


Både kjolen og genseren strikkes ovenfra og ned. Hvis man ønsker det, kan plaggene innsvinges litt under bærestykket. 

Oppskriften er til både kjole og genser, og den finnes i størrelse S-XL. Under ser du målene på de forskjellige størrelsene. Lengden justerer du enkelt selv. Vi har strikket kjolen med trekvart lange ermer, mens genseren har full lengde på ermene. Du justerer selv hvor lange ermer du vil ha.


Størrelser:
S  
(M)
L
(XL)
A. Bærestykke lengde, cm:
22
22
24
25
B. Overvidde, cm:
91
95
102
108
C. Overermsvidde; cm
32
34
37
40
D. Ermlengde genser, cm.
46
46
46
46


Kjolen er strikket med litt innsving, mens genseren er strikket med a-fasong. Her kan du også velge selv hvilken fasong du vil ha. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar