tirsdag 11. februar 2014

Navnet midt på brystetNå som mange har satt i gang å strikke fra oppskriftene i boka, vil vi gjerne gi et tips til hvordan man enkelt kan finne ut hvordan man gjør for å få navnet midtstilt. Det står om dette i boka, men vi har også laget et regneark som gjør dette automatisk.

Klikk her, last ned regnearket som excelfil til din egen maskin. Nå kan du legge inn:

  • antall masker i bolen
  • antall masker navnet går over, inkludert mellomrommene foran, mellom og bak bokstavene
  • antall masker i bordrapportene, for eksempel hjertene som man vil ha før og etter navnet.
Når dette er satt inn, regnes automatisk ut både hvor langt inn på bolen du skal strikke før du begynner på navnet, men også hvor du begynner i bordrapporten for å få en hel rapport, for eksempel et helt hjerte foran og bak navnet.

I eksempelet under har vi vist hvordan det blir i en genser med totalt 180 masker i bolen, dvs halvparten er 90 masker, som er vist under. Bordrapporten på hver side av navnet (hjertene) går over 8 masker. Navnet med mellomrom går over 34 masker. 


Sett inn tallene i regnearket, og du ser at du skal hoppe over de første fire maskene i den første hjerterapporten (dvs starte på den femte masken i rapporten), da får du en hel rapport på hver side av navnet.

Regnearket finner også ut hvis du har for mange masker til at navn og bordrapport går opp, slik at du kan fordele dem. Hvis du synes det er viktig..Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar