torsdag 23. april 2015

Blåveispiken er klar for eventyr!


Vi er så stolte over å kunne fortelle at oppskriften på Blåveispiken er ferdig! Det har vært kjempestor interesse, masse likes, og utrolig mange som skriver at de har lyst til å strikke denne koften. Det skjønner vi godt, for den er veldig morsom å strikke, og vi synes den passer så fint til akkurat den tiden vi er inne i nå.

Når vi laget Blåveispiken var vi på fjellet, det var mars og snødekte fjell rundt oss på alle kanter. Men sola varmet i solhellingene, det dryppet friskt fra taket og våren var veldig tydelig på vei. Så vi drodlet rundt hva vi liker best med våren, og blåveisen kom raskt på banen. Vi synes det er så fantastisk at de vakre blomstene presser seg opp og forvandler det gråbrune teppet av visne blader til et nytt i blått og grønt. Det var ikke vanskelig å finne inspirasjon til Blåveispiken!


Vi kom raskt fram til at vi ville ha et bærestykke med grønne blader, og at bol og ermer skulle være et teppe av blåveisblomster. Nederst har vi laget en bord av gråbrune visne blader, som viser hvor blåveisen ofte vokser. De små bordene med grønne prikker har vi tenkt skal være små nye skudd på vei opp av jorda,  Det var rett og slett veldig moro å sette dette sammen til en vakker kofte. Og ikke minst veldig hyggelig å strikke, når blåveisene kommer fram i bord etter bord.


Vi ville lage en figurnær kofte til å ha over lette bluser. Så vi har laget den med litt innsving, men vi har også alternativ for de som heller vil ha den rett. Vi har laget oppskriften i fem størrelser, S, M, L, XL og XXL. Koften strikkes ovenfra og ned, og det er derfor lett å prøve underveis om den passer.


Vi har strikket den i ullgarnet Ask fra Hifa (ull.no), der vi fant akkurat de fargene vi var ute etter, både det blålilla i blåveisen og den friske eplegrønne til blåveisbladene. Den grønne lager en fin kontrast, og passer bra til både blåveisblader og midten av blomstene. Strikkefastheten for dette garnet er 24 masker, med pinne 3 1/2.


Et lite forbehold må vi ta: den er ikke teststrikket i alle størrelser. Men vi ser at det er så stor etterspørsel etter oppskriften at vi legger den ut nå. Vi har dyktige teststrikkere som vil strikke den nå, og eventuelle endringer vil dere som kjøper den få beskjed om.

Her er målene for brystvidde/overvidde:  S 90 cm, M 95 cm; L 105 cm, XL 115 cm, XXL 125 cm

Du finner oppskriften her: Blåveispiken

7 kommentarer:

 1. jeg har købt mønstret til denne skønne sag, men jeg kan ikke købe hifa ask i danmark men hifa uldgarn, kan jeg bruge det og er det samme tykkelse på garnet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. www.ull.no sender også til Danmark og andre utland : http://www.ull.no/betingelser

   Slett
 2. Hurra, dette blir gøy :-D Nydelig kofte :)

  SvarSlett
 3. Ååååå så nydelig kofte :)

  SvarSlett
 4. Hvor kan man kjøpe båndet som dekker kliippekanten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøv her : http://www.moreband.no/

   Slett
 5. Hvor får man kjøpt de knappene som er brukt i kofta?

  SvarSlett