tirsdag 26. mai 2015

Huldra i hvitveisenga - ny oppskrift!Vi syntes Blåveispiken fortjente å få en søster, og dermed smatt Hvitveispiken frem fra hvitveisengene i skogen. Hun er lysere en søsteren sin, og bærer med seg hvitveisblomstene i bolen. Hvitveisbladene i bærestykket er slankere enn blåveisbladene, slik at uttrykket blir en lys og lett vårkofte.

Vi har strikket den i Ask fra Hifa (ull.no), et deilig ullgarn vi har falt helt for. Det kan virke litt stivt før det vaskes, men blir mykt og fint etter vask.


Hvitveispiken er figurnær med litt innsving i midjen, men vi har også alternativ for de som heller vil ha den rett. Vi har laget oppskriften i fem størrelser, S, M, L, XL og XXL. Koften strikkes ovenfra og ned, og det er derfor lett å prøve underveis om den passer.Som i Blåveispiken er det en økning midt mellom de to bladrekkene, og det betyr at bladene ikke vil stå symmetrisk overfor hverandre.Det nydelige båndet fant vi hos Haugtussa (haugtussa.no), og knappene kjøpte vi hos Perlehuset (perlehuset.no).

Her er målene for brystvidde/overvidde: S 90 cm, M 95 cm; L 105 cm, XL 115 cm, XXL 125 cm
Du finner oppskriften på Ravelry
This pattern is also available in English!
6 kommentarer:

 1. Hei! Jeg har kjøpt hvitveispiken! Prøver å finne de fine knappene på perlehuset. Er det denne https://perlehuset.no/produkt/knapper-naler/knapper-skjell-perlemor/natur-blomst-25mm (virker litt store?)
  eller disse kanskje https://perlehuset.no/produkt/knapper-naler/knapper-barneknapper/barneknapper-hvite-blomster
  Hilsen Yvonne ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så hyggelig at du skal få hvitveispiken! Knappene vi har brukt er 20 mm store, så perlemorknappene du lenker til er større. Det er jo slik at knappebutikkene endrer utvalget sitt, det kan vi ikke få gjort noe med. Vi anbefaler at du tar med koften til butikken, og ser hvilke knapper du synes passer best. Det må du selvsagt gjøre før knappestolpene blir strikket, slik at du kan lage riktig størrelse på knappehullene. Jeg vil tro perlemorknappene passer best, og at barneknappene blir for små, men du må se dem og velge selv.

   Slett
  2. Hei igjen!
   Fikk kjøpt disse 19 mm hvite perlemors blomsterknappene ;-)
   https://www.strikkenett.no/produkt/knapper-og-perler/perlemorknapper/perlemorknapp-blomst-natur-19-mm-dsa

   Slett
  3. De var kjempefine, virker veldig like de vi har brukt. Gleder meg til å se jakken ferdig!

   Slett
 2. Og når jeg var igang ville jeg bestille båndet også. Gikk inn på Haugtussa.no, men klarte ikke å finne noe i denne kategorien. Takk for veiledning. Hilsen kollega Yvonne :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, Haugtussa har ikke båndene på nettsiden, så du må nok i den fysiske butikken. Et alternativ er jo Heimen, de har også fine bånd.

   Slett