søndag 21. juni 2015

My little tulip - kjole med lue og veske til de minste prinsessene


Vi satt på toget en kald marsdag, og drømte om sol og sommer. Og blomster! Vi er veldig glade i tulipaner, så det gikk fort å komme på en tulipankjole for de minste. Vi drømte om en kjole med en eng av tulipaner, med bittesmå prikker øverst - som ble litt større nedover kjolen. Vi fant fort ut at tulipanene måtte være i flere toner av rosa. Bunnfargen synes vi kan være i mange forskjellige farger ettersom hva man liker, vi har strikket den i blekrosa og i lys turkisblå.

Vi syntes også at en liten alvelue ville passe bra. Luen så vi for oss som en kronbladlue, slik de har i bøkene til Elsa Beskow. Vi laget også en liten pompadourvesken til kosedyret, et perfekt tilbehør til kjolen som vi tror alle små jenter vil like godt.

Vi har brukt bomullsgarn fra Hifa - det heter Luxor, og er mercerisert bomull i en nydelig kvalitet, og mange fine farger. Luxor er sterkt og blankt, og plaggene holder seg like pene i vask etter vask. Tulipanene er i tre rosafarger, fra lyst til mørkt, det er det som gir den fine effekten. Du kan også bruke restegarn med samme strikkefasthet.

Oppskriften kommer i tre deler, der kjoleoppskriften, lue- og veskeoppskriften ligger i hver sin pdf-fil. Her er det altså tre oppskrifter på en gang!

Den er i størrelsene 1, 2 og 4 år. Brystvidden er 63, 68 og 73 cm, og lengden 37, 40 og 46 (enkelt å justere). Strikkefastheten er 24 masker med pinne nr 3 1/2. 

Du finner oppskriften på Ravelry


En lett og behagelig bomullskjole til minstejenta

Fin i lys turkisblå også!

Kosekaninen får fint plass i vesken

Luen er formet som en tulipan, med stilken på toppen

Vesken er lett å strikke, og fin til småting små jenter vil bære med seg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar