onsdag 8. juni 2016

Glad jakke for fine sykkelturer


Vi har laget en oppskrift på en jakke som man blir i godt humør av ! Det er en sykkeljakke, strikket i hønsestrikk, med masse farger og border.

Du finner oppskriften her: Bicycle ride

På sykkeltur er det artig å ha en jakke som syns litt i landskapet. Vi blir i veldig godt humør av glade farger, og det er flust med farger i denne jakken. 
Vi har strikket den i restegarn, vi fant fram alle de røde, oransje, rosa og gule garnrestene vi hadde, og frisket opp med litt limegrønn og burgunder. For å få litt glitter og stas la vi inn litt gulltråd også. 

Bordene vi har laget er selvsagt med sykler, men også ting vi ser i landskapet, små hus og blomster. Og siden vi er så glad i å sykle har vi lagt på noen hjerter også. Og så har vi lagt inn et par setninger om at vi liker å sykle: I want to ride my bicycle, I love to ride my bike
OBS: dette er hønsestrikk, og rapportene i bordene går ikke opp. Du vil få halve sykler, tulipaner og hus på hver side av stolpen foran, se flatbildet. Men vi har passet på at teksten havner sentrert midt bak på ryggen.Jakken er perfekt til rolige sykkelturer i skogen, men er også fin på vei til jobben når det er litt kaldt om morgenen.

Modellen er figurnær, og oppskriften kommer i størrelser (overvidde) S (90), M (95), L (105), XL (115) og XXL (125). Den strikkes ovenfra og ned, slik at det er enkelt å prøve underveis. Strikkefastheten er 24 masker på 10 cm. Detalj fra jakken, her ser du hvor vi har lagt inn litt gulltråd i en bord.


Du velger selv hvilke knapper du vil ha, vi har brukt limegrønne perlemorsknapper, som vi kjøpte hos Nøstet mitt på Tveita i Oslo.

Det er veldig mange farger i jakken, i oppskriften har vi oppgitt 7 fargegrupper. Vi anbefaler å bruke restegarn i ulike fargetoner i hver gruppe, for å få mest mulig variasjon. Som Kaffe Fasset sier det: If in doubht, add more colors!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar