mandag 8. august 2016

Valmuejakken - Poppyjacket 

Vi har jobbet lenge med denne jakken, så vi er veldig glade for at oppskriften endelig er ferdig! Den er et lite kunstverk, synes vi. Jakken er inspirert av de vakre valmuene som lyser opp i landskapet. Her i Norge er de vanligst i hager, mens lenger sør i Europa farges veikantene og store felt helt rød-orange når de blomstrer i juni. I jakken har vi vist hvordan valmueblomsten utvikles fra knopp, med en liten rød tupp øverst, via den ferdige blomsten til frøkapselen.

Hvis du liker den, finner du oppskriften på Ravelry


Garnet til jakken

Vi anbefaler Karmin Supersoft. Det kan fremstå som litt hardt, men garnet leveres uvasket og du vil derfor oppleve at gjennom vaskeprosessen blir det "supersoft". Du kan også bruke et annet garn med strikkefasthet 28 masker = 10 cm.  I to av fargene har vi foreslått alternative farger. I modellen har vi brukt Poppy 289 som den mørkeste røde, Venetian 141 er litt mørkere, slik at fargeforskjellen blir litt større. Vi har brukt den brune Coffee 262 til toppen av frøkapslene i modellen, men tror også at Cloudberry 285 som er mer gråfiolett, kan bli et spennende valg. Den ferdige jakken  og fantastisk lett å ha på, den veier under 500 gram. Siden det er mange farger, trenger du tilsammen fra 500 - 650 gram, i 7 forskjellige farger.

Strikkes ovenfra og ned

Jakken strikkes ovenfra og ned. Det gjør det enklere å prøve jakken underveis, og se om den passer. Det er veldig lurt å lese hele oppskriften før du begynner. Dette er en elegant, lett og figurnær jakke.

Blomster oppover knappestolpen

Vi har laget en artig effekt på knappestolpen, og kjøpt valmuefargede knapper, og brodert stengler oppover.


Blomstereng i bærestykket

Under ser du bilde av ryggen, med valmuer som brer seg over bærestykket. Det er tre farger i omgangene på den øverste og nederste liggende borden, og i midten av valmuene i bærestykket. Ellers er det en eller to farger i omgangene.Størrelser

Oppskriften finnes i størrelser fra S - XXL. Under ser du målene og størrelsene du får når du strikker med den oppgitte strikkefastheten - 28 masker på 10 cm. Vår erfaring er at det er lett å strikke litt fastere med dette mønsteret. Da kan jakken fort bli for trang. Derfor er det spesielt viktig å følge godt med på strikkefastheten. Vi anbefaler sterkt å strikke en prøvelapp.


Størrelser:
S  
(M)
L
(XL)
XXL  
A. Bærestykke lengde, cm:
24
24
25
26
26
B. Overvidde, cm:
94
99
107
116
124
C. Hel lengde, cm:
59
61
63
67
69
D. Overermsvidde; cm
32
36
39
43
45
E. Ermlengde, cm:
44
45
46
46
461 kommentar:

  1. Vil gjerne kjøpe oppskriften, men lenken "buy now" fungerer ikke..

    SvarSlett