søndag 30. oktober 2016

Irisenga med restegarnHøsten er tid for å sette løk, og kanskje også strikke en jakke mens man gleder seg til våren kommer, og irisene titter fram?

Vi har strikket Irisenga med restegarn, for å vise hvor fint det kan bli! Hos oss er skuffer og skap fulle av garn vi har funnet i garnbutikkene, som hadde en farge vi bare måtte kjøpe. Selv om vi ikke hadde noen konkrete planer for garnet akkurat der og da. Og så har vi jo endel restegarn etter tidligere prosjekter. Og ikke noe av dette er nok til en hel genser, kanskje ikke engang til et helt sokkepar.

Da er hønsestrikk perfekt, for her er det ofte mange farger og border. Men det går også an å sette sammen nesten helt like farger av garn i omtrent samme tykkelse, og bruke som bakgrunnsfarge. Eller som her, irisene er laget med "selvlaget" flerfarget garn. Da kan man lage de flotteste overganger, og blomstene ser mye mer livlige ut.


Irisene i bærestykket har fått mange ulike sjatteringer i blått, fiolett, lilla og rosa. Vi laget små nøster ved å knytte sammen garnlengder på ca 50-100 cm, og strikket i vei. Det ble ekstra spennende å se hvordan blomstene ble etterhvert som vi strikket.
Bakgrunnsfargen ble laget på samme måte, men med litt lenger strekk. Og så passet vi på at overgangene ikke ble for skarpe. Det ga en morsom melert effekt.

Her ser dere tydelig hvordan bakgrunnsfargen varierer. Vrangborden har også fått en stripeeffekt av fargeskiftene.

På denne måten kan man få brukt alt restegarnet, også til litt større prosjekter.
Hvis du har lyst til å prøve deg selv på denne kofta, finner du oppskriften på Ravelry

Du kan også lese mer om kofta i en tidligere bloggpost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar