mandag 31. oktober 2016

Poppy Jacket - engelsk versjon av Valmuejakken er publisert!!
I dag har vi publisert valmuejakken på engelsk, til glede for våre engelskspråklige strikkere. Vi har jobbet lenge med denne jakken, så vi er veldig glade for at også den engelske versjonen av oppskriften endelig er ferdig! Jakken er inspirert av de vakre valmuene som lyser opp i landskapet. Her i Norge er de vanligst i hager, mens lenger sør i Europa farges veikantene og store felt helt rød-orange når de blomstrer i juni. I jakken har vi vist hvordan valmueblomsten utvikles fra knopp, med en liten rød tupp øverst, via den ferdige blomsten til frøkapselen.

Hvis du liker den, kan du kjøpe den her for 70 kr  :
Her ser dere ryggen, med valmuer i en eng i bærestykket. Under bærestykket er et vakkert mønster som viser utviklingen av valmuen fra knoppen nederst, via blomsten og til kapselen like under bærestykket.

Vi anbefaler garnet Karmin Supersoft. Det kan fremstå som litt hardt, men garnet leveres uvasket og du vil derfor oppleve at gjennom vaskeprosessen blir det "supersoft". Du kan også bruke et annet garn med strikkefasthet 28 masker = 10 cm. I to av fargene har vi foreslått alternative farger. I modellen har vi brukt Poppy 289 som den mørkeste røde, Venetian 141 er litt mørkere, slik at fargeforskjellen blir litt større. Vi har brukt den brune Coffee 262 til toppen av frøkapslene i modellen, men tror også at Cloudberry 285 som er mer gråfiolett, kan bli et spennende valg. Den ferdige jakken og fantastisk lett å ha på, den veier under 500 gram. Siden det er mange farger, trenger du tilsammen fra 500 - 650 gram, i 7 forskjellige farger.

Jakken strikkes ovenfra og ned. Det gjør det enklere å prøve jakken underveis, og se om den passer. Det er veldig lurt å lese hele oppskriften før du begynner. Dette er en elegant, lett og figurnær jakke.


Blomsternappene har fått stilker, så det ser ut som de klatrer oppover knappestolpen.


Valmuene som har gitt oss inspirasjon, de virkelig lyser opp i landskapet om sommeren! Du kan lese mer om jakken i innlegget vårt fra august 2016.

2 kommentarer: