torsdag 5. juli 2018

Tollergenser


Vi har laget oppskrift på tollergenser, en deilig varm genser som forteller tollerens historie. Nova Scotia Duck Tolling Retriever er det lange offisielle navnet på rødpelsene våre. Selvsagt måtte vi lage en genser som viste at tolleren er en andejakthund, og vi ville også ha med de søte tollervalpene.

Derfor har bærestykket i genseren en bord med tollervalper øverst, så en bord med vannplanter over de voksne hundene. Nederst på bol og ermer er det vann med svømmende ender, og vannplanter.

Siden vi har vært mer opptatt av å fortelle tollerens historie, går ikke alle bordene opp i antallet masker. Derfor kan du oppleve at det blir halve ender eller veldig mye gress, men det kan du passe på at havner i siden eller under ermet, slik at det ikke synes. Vi har selvsagt passet på så det ikke blir halve tollervalper eller halve tollere!

Genseren er strikket med rundt bærestykke, ovenfra og ned. Halskanten øverst strikkes til slutt, ved at du plukker opp masker og strikker oppover. Lengden på genseren justerer du enkelt selv. Oppskriften finnes i størrelsene S, M, L, XL og XXL. Overviddene er i cm: 91 (100) 107 (113) 120.
Oppskriften ligger på Ravelry7 kommentarer:

 1. Hvor kan man få mønsteret til tollergenseren?🐕

  SvarSlett
 2. Vad kostar mönstret i svenska kronor. Intresserad att köpa både mönstret till vuxen och barntröjan.

  SvarSlett
 3. Hei, jeg finner ikke helt ut av det. Når jeg trykker på linken til hvor jeg kan få kjøpt mønster. Men er det mulig å kjøpe mønster på annet vis? :)

  SvarSlett
 4. Where can I purchase the pattern in English I see Ravelry do not yet have it in English

  SvarSlett
 5. Hei 😊
  Jeg har kjøpt mønster til "Toller genseren" for en tid tilbake. Et nydelig stykke arbeid😊
  Men jeg har problemer med å få mønsteret til å gå opp i str XL. Er det noe feil på mønsteret, Er det er noen rettinger som jeg ikke har fått med meg?
  Mvh
  Lena

  SvarSlett
 6. Hej is this knit pattern available in english, german, or dutch?

  SvarSlett