mandag 16. juli 2018

Tollervalpegenser

Vi har laget oppskrift på en liten valpegenser som passer både til gutt og jente. Vi har jo tollere selv, og derfor har vi laget en genser med de lekne valpene og border med ender og vannplanter. Tolleren er en andejakthund, derfor passer det fint å ha med ender og vann, med denne genseren vil vi fortelle historien om tolleren.

Genseren strikkes ovenfra og ned, halskanten strikkes til slutt. 

Oppskriften ligger på Ravelry

Merk at noen av bordene ikke går opp i maskeantallet i alle størrelser. Vi synes ikke det gjør så mye, det viktigste er å fortelle historien om tolleren. Lenger ned i oppskriften kan du se at det er litt ekstra avstand mellom valpene og endene bak på bærestykket. Vi har forklart hvordan du tilpasser, slik at du slipper halve ender og halve valper i bærestykket. I borden nederst på bolen anbefaler vi at du starter å strikke siden, så de avbrutte rapportene ikke synes. På ermene starter du å strikke borden nederst under ermet, så her vil den avbrutte rapporten komme på undersiden. I bordene med vannplanter vil det ikke synes at rapporten ikke går opp. 


I noen av omgangene er det tre farger i omgangen. Her velger du selv om du vil strikke med tre farger, eller brodere med maskesting etterpå. I genseren på bildet har vi brodert, og vi har laget en liten knute i stedet for maskesting til snutene.

Oppskriften er i fire størrelser, se tabellen under.

Størrelser:
1 - 2 år
(2 - 3 år)
4 - 5 år
(6 - 7 år)
A. Bærestykkets lengde
17
17
18
19
B. Overvidde, cm:
59
61
66
72
C. Hel lengde, cm:
35
38
42
46
D. Overermvidde, cm
23
24
25
26
E. Ermlengde, cm
22
23
25
29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar