onsdag 7. mai 2014

Humledugnad

Over hele verden er pollinerende insekter i tilbakegang, og mange humler i Norge står i fare for å forsvinne, står det i en nyhetsmelding hos Miljødirektoratet. Sammen med Hageselskapet starter de i dag en aksjon for å redde humler og bier.

Summende insekter kan være irriterende rundt middagsbordet i hagen, men hvis humla og andre insekter som hjelper oss med å pollinere frukt og bær blir borte, får det store konsekvenser for verdens matproduksjon. Les mer om dette på facebooksiden til aksjonen summende hager.

Vi ble inspirert av denne aksjonen, og av en oppskrift som Pinneguri har laget, så vi har laget hønsestrikkborder med humler og prestekrager. Tenk så artig å lage en humlegenser med disse bordene! Her er bare to farger i omgangen, så de er ikke så vanskelige å strikke. Og fargene på både bakgrunn, blomster og humler kan jo varieres etter smak og hva som er i restegarnskurven.
Siste:
Vi har blitt utfordret til å delta i humlestafetten, og det synes vi er et bra tiltak. Les mer om humlestafetten og humla her.

Vi utfordrer strikkedesignerene Pinneguri og Anne, og fotografen Jostein Øksne.

Pinneguri med bloggen Med pinner  lager nydelige strikkemønstre, og er også glad i hagearbeid. Hun var med på humleutfordringen i fjor, og har laget både sokkeoppskrift og jakke med humler:
Anne med bloggen A's almanakk er også opptatt av hage og natur, og har også mange fine både hekle- og strikkeoppskrifter. Vår favoritt er en gryteklut , kanskje Anne vil lage en humlevariant av denne?
Jostein med bloggen Alunfoto  strikker ikke (såvidt vi vet) men er levende opptatt av naturen rundt oss, og han tar fantastisk flotte bilder. Men ennå har vi ikke sett et humlebilde?


9 kommentarer:

 1. Fantastisk!
  Så gøy at dere bidrar i dugnaden, og så fint mønster du har laget :)

  Veit du at jeg i dag som en del av summende hager-kampanjen lanserte en (ny) humlebloggstafett? Denne passer jo perfekt inn der, men ettersom du ikke har meldt den inn så lurer jeg på om dette var litt tilfeldig? Uansett, håper du melder den på: http://moseplassen.com/2014/05/humlestafetten/

  Anne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig - den stafetten hadde jeg ikke hørt om! Vi skal jammen melde oss på!

   Slett
 2. Og ja, flott om du vil utfordre noen andre bloggere til å skrive om humla også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert! Så flott at du er med, og supert at dere utfordrer videre. Gull!

   Slett
 3. Flotte humler - og så bra at dere er med på humlestafetten! :D Kanskje jeg må snike noen humler inn på bondegårdsgenseren jeg driver og strikker til fireåringen min.

  SvarSlett
 4. Hyggelig at du liker humlene! Humler passer jo bra på bondegårder :)

  SvarSlett