tirsdag 3. juni 2014

Tur til Bath - inspirasjon til fargeglede!

Det er litt over en uke siden vi kom hjem fra en fantastisk studietur til Bath!

Ikke bare er Bath et fabelaktig flott sted, det er også stille og rolig og uten de lange turistkøene du finner i London. Selvsagt er det endel turister i en by som er Storbritannias eneste World Heritage landsby, men likevel er det en ro og avslappet stemning som skiller seg fra hektiske London.Toget fra Paddington tar ca 1 1/2 time, akkurat passe til å strikke litt og se på det vakre engelske landskapet før du er framme.

Vi hadde leid et rom på en utrolig koselig B&B som heter Bloomfield House, en shortish walk fra Bath sentrum. Men det var billig å ta drosje, og bratte oppoverbakker fra sentrum, så det ble gjerne det. 

Så snart vi var framme i Bath og hadde plassert koffertene på Bloomfield House, dro vi til det amerikanske museet, der Kaffe Fassettutstillingen er. Og vi ble ikke skuffet, maken til fargeglede og inspirerende utstilling skal du lete lenge etter. Det var ikke så mange rom, men smekkfullt av detaljer så det tok tid å komme gjennom det hele. Utstillingen er organisert i rom med forskjellige farger, og både strikkede ting, quiltede arbeider og broderier er representert. 

Den viktigste inspirasjonen vi tar med oss hjem er fargebruken, og det å ikke være redd for å prøve ulike fargesammensetninger. 

Vi lar bildene tale for seg! 
Det amerikanske museet i Bath


Cecilie er fornøyd med å være framme
Selv lyktestolpene har fått farger


Det store treet foran paviljongen har fått Kaffe Fassettpynt påUtstillingen er i en egen paviljong, og godt merket :)


Det er ikke spart på noe!


Selv blomsteroppsatsene er overdådige, både i størrelse og fargerikdomPå veggene var det også sitater fra bøkene, og dette er jo fin inspirasjon for oss som liker hønsestrikk!


Dette skal forestille atelieret til Kaffe Fassett, men ryktene sier at originalen ikke er så velorganisert


Mye å bli inspirert av!


En av våre favoritter -  valmuemønsteret


En annen favoritt, men mange fargeskifter i omgangen.....


Ingen grunn til å spare på fargeneHer får man avsetning på restegarnet!


Ekte fargeglede!


En artig vri på et ellers klassisk mønster


OBS: De utrolig sterke fargene gjør at det er veldig vanskelig for kameraet å finne riktig hvitbalanse, så dere får unnskylde hvis noen av bildene har feil fargegjengivelse, vi har gjort så godt vi kunne. 
De som vil se enda flere bilder, kan se på dette albumet på flickr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar