søndag 2. april 2017

Isbjørngenser / Svalbardgenser

Inspirasjonen til denne genseren kom på en fantastisk fotoreise til Svalbard, med båttur nordover mot iskanten ved 81 grader nord. Vi fikk se mange isbjørn, på trygg avstand i den store båten. En fantastisk opplevelse å se de store vakre dyrene med den skinnende pelsen.
Oppskriften koster 75 kroner, og du kan kjøpe den ved å klikke her:
Lese mer om genseren under.

Her er isbjørnen vi så i iskanten nord for Svalbard
Her er isbjørnene gjenskapt på genseren. Det sorte i øynene og snuten har vi brodert på til slutt.

Vi var også mange dager i områder med is som var brutt opp i mindre stykker, og siden været var strålende fikk vi også se alle de vakre fargene i isen. Det var veldig ofte at de små isflakene var farget i ulike blåsjatteringer mot midten, mens kantene var hvite av frossen snø eller is. Det ville vi ha med i genseren.
Isflakene har en hvit kant som lager fin kontrast mot blåtonene i isen.
Og hvilke farger isen kan ha! Lys turkis, mørk turkis, sjøgrønn, lyseblå og mørkeblå. Disse fargene fant vi igjen i pelsullgarnet Tinde fra Hillesvåg. Dette garnet har en vakker glans, det er mykt og godt å strikke av, og litt melert. Plaggene blir utrolig lette, og varme. Tinde er laget av 100% norsk ull, og er spunnet i Norge. Dette blir en veldig norsk genser!

Siden Tinde er laget av norsk pelssau, som har grå ull, finnes ikke Tinde i hvite farger. Derfor har vi også brukt litt Ask for å få en hvit isbjørn og det hvite i isen og isbjørnene.


Oppskriften finnes i størrelse S til XXXL, med overvidde fra 91 til 127 cm.Den strikkes ovenfra og ned. Du kan velge om du vil ha litt innsving, og om du vil ha a-fasong. Modellen på bildene er med både innsving like under bærestykket, og a-fasong som skråner litt utover lenger ned. Det gjør at den får et feminint snitt, og faller pent.

Vrangborden i halsen strikkes til slutt, ved at du plukker opp masker og strikker oppover. Den har mønster i bærestykket og nederst på ermer og bol. Vi anbefaler sterkt å gå opp 1/2-1 pinnestørrelse når du strikker mønsteret, særlig "is-trekantene", siden dette er et mønster som lett strammer seg slik at strikkefastheten blir for stram.

Oppskriften koster kr 75, og du kan kjøpe den her:  

3 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg kjøpte dette mønsteret, og betalte 75kr på paypal, men ble bare sendt videre, og nå vet jeg ikke hvor jeg finner mønsteret. Camilla Strøm-Andresen, epost: camilla_constanse@hotmail.com

    SvarSlett