søndag 23. april 2017

Kajakkgenser i friske farger
Sommeren nærmer seg, og det er mange som har fått ut kajakken allerede. Herlig med deilige, stille sommerdager på sjøen, eller kanskje du liker mer ruskete vær med bølger? Uansett når og hvor du liker å padle, er det deilig med en god varm genser utover kvelden.

Vi er inspirert av de fargerike kajakkene, og synes det er moro at her kan man enkelt tilpasse fargene på kajakkene i genseren til den kajakken man selv har. Fargene vi har valgt er turkis og sjøgrønn til havet, gule kajakker og brunt til lukene i kajakkene.

I de omgangene hvor du skal strikke lukene i kajakkene er det tre farger i omgangen. Hvis du synes dette er vanskelig, kan du velge å strikke lukene i bakgrunnsfargen. Du kan også brodere lukene på etterpå, vær forberedt at det tar litt tid siden det er mange kajakker. Vi brukte 4-5 timer, men det er jo også et hyggelig håndarbeid.

Garnet vi har brukt, er Sterk fra Du Store Alpakka. Det er et mykt, men samtidig slitesterkt garn, som tåler litt røff bruk. Og det er viktig for en kajakkgenser! Strikkefastheten er 22 masker på 10 cm. Du trenger mellom 500 og 750 gram til en genser.

Genseren strikkes ovenfra og ned. Vi har lagt inn mulighet for A-fasong for de som ønsker det. Lengden på genseren justerer du enkelt selv.

Oppskriften på kajakkgenseren finner du på Ravelry


Lueoppskriften finner du også på Ravelry

Denne genseren er strikket i A-fasong, og er i størrelse L, i den oppgitte lengden. Hvis du ønsker en lenger genser, bør du øke garnmengden, spesielt for det turkise garnet.
Her ser du kajakker med og uten brun farge brodert i lukene. 

Bølger og striper nederst på erme og bol frisker opp.
Lueoppskriften følger gratis med hvis du kjøper genseroppskriften, men du kan også få kjøpt den alene,
Dette er fra den svenske vestkysten,, også et fantastisk padleområde.
Deilige Lurøy på Helgelandskysten, med flotte muligheter for kajakkpadling

Kajakkene kommer i alle mulige farger, så her kan man tilpasse genseren til akkurat den man har selv.Herlig å være på sjøen i kajakken! På disse bildene har vi ikke på redningsvest, fordi vi vil vise fram genseren, men det har vi selvsagt på vanligvis.

1 kommentar: