søndag 24. juli 2016

Miajakken


Vi er så fornøyd med at vi har fått ferdig oppskriften til Miajakken! Denne myke lille jakken er strikket i en deilig kombinasjon av mohair, silke og ull, absolutt verdig en liten prinsesse. Vi har valgt glitrende sølvknapper til, og nederst på jakken er det en liten bladbord med sølvgarn. Vi har strikket inn små roser og sølvhvite blader fra bringebærhekken. Jakken er inspirert av godnattadiktet til Henrik Wergeland, som veldig mange har fått høre av mor eller far før leggetid:

Godnatt! Godnatt!
Kryp under ditt dekken,
med nelliker stukket, med roser besatt,
med sølvhvite blader fra bringebærhekken!
I morgen igjen, hvis Gud så vil,
vekkes du opp av fuglenes spill.

Jakken strikkes ovenfra og ned. Vi anbefaler at du velger størrelse etter cm-målene som er oppgitt i oppskriften, siden barn kan variere mye i størrelsene. Overvidden (B i bildet med målestreker) er: 1-3 mnd 46 cm, 6 mnd 49 cm, 12 mnd 52 cm, 18 mnd 55 cm. Strikkefastheten er 32 masker på 10 cm.
Du trenger mellom 100 og 150 g garn til å strikke jakken. Vi har strikket den i Sandnes Silk Mohair (hvitt) og Angel Print by Permin (rosa) + en liten rest sølvgarn (PT Concorde).

I modellen på bildet har vi brukt sølvtråd til å strikke bladene. Sølvtråden kan stikke litt mot den myke babyhuden, derfor har vi bare sølvblader nederst på jakken. Hvis du istedet bruker et mykt silkeaktig garn, for eksempel Sandnes Alpakka Silke, farge 1042, kan du også ha bladborder i bærestykket og nederst på ermene. Vi har laget alternative diagrammer for dette i oppskriften.

Du finner oppskriften på Ravelry


En myk jakke med roseborder, på en seng av nelliker.....

Nederst på jakken er det en bord av sølvblader, og vi har funnet knapper med sølvglitter i.

En myk deilig jakke til en liten prinsesse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar